Toolbox

Breng je onboardingsproces een stap verder met de Toolbox Onboarding! Met meer aandacht voor onboarding daalt het aantal zorgmedewerkers dat vroegtijdig uitstroomt en zijn nieuwe medewerkers sneller productief na hun indiensttreding.

Om zorgmedewerkers een warm welkom te geven en beter te begeleiden bij de start van hun loopbaan hebben enkele bij deRotterdamseZorg aangesloten zorgorganisaties een toolbox ontwikkeld.  De toolbox bestaat uit instrumenten, tips en tricks voor het eerste jaar dat een nieuwe collega in dienst is.

De toolbox wordt beschikbaar gesteld aan organisaties die aangesloten zijn bij onderstaande werkgeversorganisaties. Neem contact op met de projectleider in uw regio voor uitleg en informatie over de toolbox en de voorwaarden om er gebruik van te maken.

Toolkit mentoren in de zorg

Bekwaam en vitaal personeel werven en behouden is de grootste opgave in de zorgsector. De ouderenzorgorganisaties Laverhof, Van Neynsel en Sint Jozefoord hebben ervaring opgedaan met een succesvolle interventie: de inzet van mentoren. Een eenvoudig te implementeren aanpak met positieve effecten op drie strategische uitdagingen:
1) vitaliteit van senior medewerkers versterken
2) nieuwe medewerkers binden en boeien
3) vergroten van de begeleidingscapaciteit

Op de website toolkitmentorenindezorg.nl vindt u instrumenten om het mentorschap in te zetten in uw organisatie.

Toolbox offboarding

Stappenplan voor een leidinggevende (pdf)

Stappenplan voor HR (pdf)