Pre-boarding

De pre-boarding is de fase tussen het tekenen van het contract en de allereerste werkdag van de nieuwe medewerker. Door in deze periode contact te houden, bereidt u de nieuwe medewerker voor op de eerste werkdag én u vergroot het gevoel van betrokkenheid en geeft daarmee een warm welkom. In het sollicitatiegesprek onderzoek je of de kandidaten overeenkomen met het vastgestelde profiel.

Tips:

  • Organiseer een meeloopdag voor de nieuwe medewerker. Zo bouwt u een contactmoment in na het tekenen van het contract én krijgt de nieuwe medewerker een goed beeld van de organisatie en de functie.
  • Maak gebruik van een onboarding app met een interactief inwerktraject voor nieuwe medewerkers.
  • Stuur de nieuwe medewerker voor de eerste werkdag al informatie over het team, locaties, bestuur, belangrijke regelingen, met een welkomstberichtje/bloemetje van directe collega’s en organisatie.
  • Nodig de nieuwe medewerker uit bij teamactiviteiten die gepland staan voor de aanvang van de eerste werkdag.
  • Geef ook praktische tips. Dit zorgt ervoor dat de kandidaat op zijn eerste werkdag minder stress heeft. Praktische tips kunnen gaan over lunchmogelijkheden, parkeren, een dresscode en waar de kandidaat wordt ontvangen op de eerste werkdag.